Over ons

Twee zussen die elkaar aanvullen, zowel in onze ideeën als in onze technische kennis. Mei- als Grafisch Vormgever en Machteld als Beeldend Kunstenaar. Door onze krachten te bundelen kwamen we op dit toffe idee uit en gingen we er mee aan de slag. Elke stap in het opzetten van deze bedrijfstak hebben we samen gedaan.

Waarom?

Omdat we passie hebben voor het vak illustreren en vormgeven én voor de doelgroep die we aan spreken. Machteld, als moeder van twee jonge kinderen, weet als geen ander hoe kostbaar het is om de kraamperiode mooi vast te leggen. Zowel in tekst als in beeld. Tante Mei- is de leuke en energieke tante die de twee ondeugden af en toe bezig komt houden.

Hoe kwamen we op het idee?

Toen een vriendin moeder werd met haar vrouw, kwam Machteld er achter dat er voor same sex couples eigenlijk maar heel weinig op de markt was voor in de kraamperiode. Dat vonden we eigenlijk niet kunnen en ook helemaal niet van deze tijd. Het is dus tijd voor verandering! Het is voor ons erg belangrijk dat er setjes te koop zijn voor alle soorten koppels.

Over ons

Over Mei-Yù

In 2019 studeerde ik af aan het Grafisch Lyceum in Utrecht als Grafisch Vormgever. Ik vond, nog voor ik mijn diploma in mijn zak had, een fulltime baan bij een Design Bureau. Daarnaast ben ik gaan vormgeven voor Yellow Mellow.

Samen met mijn zus Machteld kwamen de ideeën voor Yellow Mellow tot leven en er zijn nog zoveel meer ideeën in mijn hoofd!

Geluksmomentjes

  • Familiedagen met een leuk uitje en lekker eten
  • Het bekijken van “The most satisfying video’s”
  • Illustraties maken & experimenteren met verschillende materialen (waterverf, potlood, pen enz.)
  • Leuke dingen doen met mijn kleine nichtjes Zoë en Liv

Over Machteld

In 2015 studeerde ik af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en daarna begon ik met mijn eigen bedrijf Made Creatives. Ik heb me volledig gespecialiseerd in zwangerschaps- en newborn herinneringen vastleggen. Zo maak ik bellypaints, afgietsels van zwangere buiken en baby handjes en voetjes en nog meer! Alles is handgemaakt en naar de wensen van de klant.

Yellow Mellow is een verlengstuk van Made Creatives waar het ook om ouders in hun kraamperiode gaat. Samen met Mei-Yù heb ik deze toffe lijn van A tot Z opgezet, geïllustreerd en vorm gegeven.

Geluksmomentjes

  • Het Elfjes spel met Zoë en schaterlachen met Liv, mijn dochters van vier en één jaar
  • Schilderen, op papier of op een zwangere buik
  • Een warme lentedag met bloesem aan de bomen
  • Zingen

Shop

Koop hier het leukste kraambezoeksetje en toebehoren!

Kraamcadeau van ons

Bij elke bestelling krijg je van ons ook een kraamcadeautje. Je kunt kiezen uit twee kaartjes. Bekijk hier je opties!